Verkkouutiset

Tehy huolissaan työpaikkakiusaamisesta

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyssä ollaan huolissaan työpaikkakiusaamisen vaikutuksesta työelämään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tehy kertoo, että Kuntien eläkevakuutuksen tutkimuksen mukaan joka neljäs kunta-alan henkilöstöstä on kokenut epäasiallista kohtelua tai kiusaamista vuoden aikana. Eniten epäasiallista kohtelua koetaan terveysalalla. Tehyn työsuojelua koskevista yhteydenotoista yli 40 prosenttia koskee epäasiallista kohtelua.

– Työpaikkakiusaaminen aiheuttaa muun muassa sairauspoissaoloja ja sen vaikutukset työyhteisön hyvinvointiin ovat merkittävät. Myös työn tuottavuuteen ilmiö vaikuttaa, sanoo Tehyn työympäristöasiantuntija Kaija Ojanperä.

Työturvallisuuslaki velvoittaa sekä työnantajaa että työntekijää välttämään epäasiallista kohtelua. Työnantajan on myös puututtava epäasialliseen kohteluun asian tullessa ilmi. Käytännössä kuitenkin Ojanperän mukaan työpaikkakiusaamiseen puuttuminen koetaan vaikeaksi.

Organisaatiomuutokset ovat Tehyn mukaan tyypillisesti tilanteita, jotka voivat johtaa epäselvän työnjaon myötä epäasialliseen kohteluun.

– Nyt kun sosiaali- ja terveydenhuollossa toteutetaan organisaatiomuutoksia, olisi pidettävä huolta työnjakoon ja vastuisiin liittyvistä seikoista, Ojanperä painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)