Verkkouutiset

Tehyn mukaan kesäsijaisista pulaa Uudellamaalla, ylitarjontaa Satakunnassa

Suomen sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestön Tehyn tuoreessa kyselyssä puolet pääluottamusmiehistä ilmoitti, että sijaisten saatavuudessa on ollut ongelmia tulevana kesänä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tehyn luottamusmieskyselyssä 52 prosenttia vastaajista ilmoitti, että sijaisten saatavuudessa on ollut ongelmia tulevana kesänä. Osassa työpaikkoja sijaispula on kuitenkin hieman helpottanut.

Alueelliset vaihtelut ovat Tehyn mukaan suuria. Esimerkiksi Uudellamaalla on pulaa sijaisista, mutta Satakunnassa on jopa ylitarjontaa työntekijöistä.

Pääluottamusmiesten mukaan osaan organisaatioita joudutaan palkkaamaan aiempaa enemmän opiskelijoita, koska valmistuneita ei ole tarjolla.

– Tämä aiheuttaa haasteita työvuorosuunnittelulle ja perehdytykselle. Opiskelijoilta voi esimerkiksi puuttua tarvittavat lääkeluvat ja laillistettujen ammattihenkilöiden sijaisena toimiessaan he eivät voi yksin olla vastuussa potilaista työvuorossa, kertoo selvityksen toteuttanut Tehyn työvoimapoliittinen asiantuntija Mervi Flinkman.

Ikäihmisten hoidon tilanne on pääluottamusmiesten mukaan huolestuttava. Rekrytointi on hankalaa työn heikon vetovoiman ja raskauden vuoksi. Sen sijaan vetovoimaisimmat organisaatiot ja yksiköt saavat hyvin sijaisia ja ovat haluttuja työpaikkoja.

– Opiskelijat toimivat ”hyvinä kelloina” ja kertovat hyvistä harjoittelupaikoista eteenpäin. Organisaatioiden tulee panostaa työantajakuvaansa ja vetovoimaisuuteen, jotta ne saavat jatkossakin palkattua kesäksi osaavia ja motivoituneita sijaisia, Flinkman arvioi.

Tehyn kyselyyn vastasi 106 pääluottamusmiestä. He edustavat sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioita kuten sairaaloita, terveyskeskuksia, ympärivuorokautista palveluasumista ja päiväkoteja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)