Verkkouutiset

”Veteraanit pakotettiin vuosittain kerjuureissulle eduskuntaan” – kansanedustaja paljastaa teatterin

Timo Heinosen mukaan valtion tulevassa budjetissa teatraalisista leikkauksista on vihdoin päästy.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kirjoittaa blogissaan, miten valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) johdolla laadittu valtion ensi vuoden budjetti on monessa mielessä uraa uurtava.

TImo Heinosen mukaan ärsyttävistä ja ”täysin teatraalisista leikkauksista on vihdoin päästy eroon”.

Aiemmin kansanedustajan mukaan on puliveivattu veteraanirahoilla niin, että ensin leikataan ja sitten annetaan. Hänen mukaansa kyseessä ovat olleet sotiemme veteraanien kuntoutusrahat ja maanpuolustusjärjestöjen määrärahat.

– Vuodesta toiseen valtiovarainministeriö niitä leikkaisi tietäen sata varmaksi, että me (eduskunnan) valtiovarainvaliokunnassa ne budjettiin palautamme ja niin teimmekin kerta toisensa jälkeen, Timo Heinonen kirjoittaa.

– Surullisinta oli se, että vanhat veteraanit pakotettiin vuosi toisensa jälkeen tulemaan eduskuntaan kerjuureissulle ”hakemaan” tai lähes kerjäämään heille kuuluvia kuntoutusrahoja. Lopulta suuressa laupeudessa rahat annettiin.

– Sitten oltiin isoja hyväntekijöitä kun ”niin reiluja olivat lopulta”. Tämä kuulostaa rajulta, mutta on totta.

Toinen vastaava määräraha on Heinosen mukaan ollut vapaaehtoisen maanpuolustustyön rahoitus.

– Joka vuosi sitä leikattiin esityksessä tismalleen samalla summalla tietäen, että me valtiovarainvaliokunnassa sen takaisin palautamme. Joskus jopa hieman näpäyttääksemme palautimmekin hieman enemmän. Ei vinkki mennyt perille kuin vasta nyt.

Timo Heinosen mukaan ”Petteri Orpo laittoi tälle teatterille stopin. Hän ei siis esitä leikkauksia sellaisiin kohteisiin, missä tietää rahan olevan välttämätöntä. Eli silmänkääntö-leikkauksia ei enää budjetissa ole veteraanirahojen tai vapaaehtoisen maanpuolustusjärjestöjen rahojen osalta”.

Vastaavia teatterileikkauksia on kansanedustajan mukaan nähty myös esimerkiksi siirtoviemäreiden rahoituksessa kesken hankkeiden ja Metso-rahoissa.

– Nyt siis valtiovarainvaliokunta ei enää joudu tällaisia korjauksia tekemään, vaan voimme keskittyä täydellä teholla oikeisiin asioihin, eli katsomaan missä budjetin oikeat mahdolliset ongelmakohdat ovat, Timo Heinonen toteaa.

– Tällaisen teatterin loppuminen antaa monille toimijoille myös työrauhan keskittyä omaan tärkeään työhön. Ja lisää arvostusta politiikalle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)