Verkkouutiset

Riku Aalto TE:lle: Teollisuusliitto on valmis tukemaan Paperiliittoa neuvotteluissa

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo, että tukitapaa on vaikea arvioida, kertoo Talouselämä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Teollisuusliiton puheenjohtajan Riku Aallon mukaan uusi liitto on valmis auttamaan Paperiliittoa, jos se joutuu vaikeuksiin neuvotellessaan syksyllä työehtosopimuksesta Metsäteollisuuden kanssa.

Teollisuusliitto perustettiin vastikään ja siihen tulevat mukaan Metalliliitto, TEAM ja Puuliitto. Paperiliitto jäi uuden liiton ulkopuolelle.

Aalto sanoo, että ennakkoarvailujen mukaan Paperiliiton ja Metsäteollisuuden on vaikeampi löytää neuvottelutulosta kuin teknologiateollisuuden ja kemianteollisuuden.

– Olemme Paperiliiton kanssa keskustellet siitä, että tarvittaessa Teollisuusliitto on valmis tukemaan Paperiliittoa heidän neuvotteluissaan, jos he tukea tarvitsevat tai sitä pyytävät. Olemme valmiita auttamaan ja tukemaan, Aalto sanoi Talouselämälle.

Aalto sanoo, että sitä on vaikea arvioida, millaisesta tuesta on kyse.

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala on ennustanut työmarkkinoille loskaista syksyä. Vanhalan mukaan kehkeytymässä on yksi hänen ay-uransa vaikeimmista sopimuskierroksista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)