Verkkouutiset

HS: Suomessa vielä parannettavaa tasa-arvon saralla

Suomessa on edelleen tehtävää tasa-arvon saralla. Tutkija sanoo Helsingin Sanomissa, että sukupuolten palkkaerot ovat pysyvä ilmiö.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen BMW:n entinen toimitusjohtaja Mia Miettinen sanoi lauantain Helsingin Sanomissa, että ”Suomi on riittävän tasa-arvoinen maa”.

Tutkijatohtori Paula Koskinen Sandberg Helsingin yliopistosta sanoo, että lauseeseen sisältyy ajatus, että tasa-arvo on toivottavaa vain tiettyyn rajaan saakka, eikä täyden tasa-arvon tavoittelu ole toivottavaa.

Koskinen Sandberg tulkitsee Miettisen näkemystä myös siten, että naiset olisivat suomalaisessa yhteiskunnassa alisteisessa asemassa miehiin verrattuna ja että se on hyväksyttävä asiantila.

Koskinen Sandbergin mukaan Suomella on yhä paljon tavoiteltavaa tasa-arvossa, jo pelkästään palkkaeroja ajatellen.

– Meillä on erittäin vahvasti sukupuolen mukaan jakautuneet työmarkkinat, naisten urakehityksessä on merkittäviä ongelmia ja hoiva jakautuu epätasa-arvoisesti.

Toisaalta tasa-arvo-ongelma on myös poikien ja nuorten miesten putoaminen koulutusurilta ja työelämästä, Koskinen Sandberg korostaa.

Tilastokeskuksen mukaan naiset ansaitsivat vuonna 2016 keskimäärin 17 prosenttia vähemmän, kuin miehet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)