Verkkouutiset

Uusi tasa-arvo-ohjelma haluaa ehkäistä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa

Tasa-arvo-ohjelman toimilla hallitus haluaa muun muassa ehkäistä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja lähisuhdeväkivaltaa sekä pienentää miesten hyvinvointieroja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uusi tasa-arvo-ohjelma kokoaa yhteen hallituksen tavoitteet ja toimenpiteet sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi.

– Tasa-arvo ei ole itsestäänselvyys. Sen vahvistuminen ja säilyminen edellyttävät, että teemme sen eteen töitä suunnitelmallisesti ja määrätietoisesti, tasa-arvoasioista vastaava ministeri Juha Rehula (kesk.) toteaa.

Hän muistuttaa, että naisiin kohdistuva väkivalta on suuri yhteiskunnallinen ongelma, jonka ratkaisemiseen velvoittaa myös Euroopan neuvoston Istanbulin sopimus.

Yksi tasa-arvo-ohjelmaan kirjatuista toimenpiteistä on turvakotiverkoston vahvistaminen. Turvakotien rahoitusta kasvatetaan vuosittain kahdella miljoonalla eurolla vuoteen 2019 saakka.

Lisäksi vahvistetaan seksuaalisen väkivallan uhrien tukea vakiinnuttamalla uhrien hoitoketju sekä arvioidaan naisiin kohdistuvan väkivallan ja lähisuhdeväkivallan rikostapausten sovittelun kriteerejä.

Tasa-arvo-ohjelmassaan hallitus linjaa, että esimerkiksi terveitä elämäntapoja edistettäessä otetaan yhdeksi painopisteeksi ne miehet ja pojat, joiden terveysriskit ovat suurimmat. Isien asemaa tasavertaisena vanhempana vahvistetaan neuvolapalveluissa.

Vanhemmuuden jatkumista eron jälkeen tuetaan vahvistamalla eronneille vanhemmille suunnattuja palveluja.

Myös useiden hallituksen kärkihankkeiden ja uudistusten sukupuolivaikutusten arviointia halutaan vahvistaa. Esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa ja maakuntauudistuksessa arvioidaan sukupuolivaikutuksia uudistusten valmistelussa, toimeenpanossa ja seurannassa.

Lisäksi hallitus haluaa tukea ohjelmansa toimenpiteillä tasa-arvon vahvistamista muun muassa työelämässä ja koulutuksessa sekä työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa. Palkkatasa-arvoasioita linjattiin kolmikantaisessa samapalkkaisuusohjelmassa, joka julkistettiin 22. huhtikuuta.

Hallituksen tasa-arvo-ohjelma 2016-2019. (.pdf)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)