Verkkouutiset

Poliisi puuttuu tehostetusti autojen tuulilasien tarroihin, verhoihin ja viireihin

Poliisi valvoo ensi viikolla tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliisin tiedotteen mukaan raskaan liikenteen tehostettua valvontaa suoritetaan porrastetusti eri päivinä eri poliisilaitosten alueilla. Valvontajakso on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston (TISPOL) Euroopan laajuista Truck & Bus -valvontateemaa.

Valvonnan tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen sekä kuljetusrikollisuuden torjunta ja paljastaminen.

”Erityisenä teemana valvonnassa on ammattikuljettajien ajon aikaista tarkkaamattomuutta aiheuttavien tekijöiden kuten puhelinten, tablettien ja näkökentän esteiden valvonta. Tällaisia näköesteitä ovat erityisesti eteenpäin ja kulkusuunnassa etuoikealle näkyvyyttä haittaavat koriste-esineet kuten tarrat, viirit, verhot sekä koetaululle sijoitetut tavarahyllyt”, poliisitarkastaja Kari Onninen poliisihallituksesta sanoo tiedotteessa.

Lisäksi kiinnitetään huomiota ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuormaukseen ja ajoneuvojen tekniseen kuntoon eli sellaisiin valvontakohteisiin, joissa aiemmissa valvontateemoissa on todettu eniten puutteita ja rikkeitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)