Verkkouutiset

Jukka Tarkka: Jussi Halla-ahon viha toi voiton ja tuhosi puolueen

Valtiotieteen tohtorin mielestä perussuomalaisten tuskaa lievittää marttyyrin sädekehä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tohtori Jukka Tarkka on julkaissut sivuillaan kolumninsa Mitä voittajat voittivat. Hän vertailee siinä europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa, pääministeri Theresa Mayta ja presidentti Emmanuel Macronia.

– Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon viha toi voiton perussuomalaisten puoluekokouksessa ja tuhosi puolueen, Jukka Tarkka aloittaa.

Hänen mukaansa Euroopan eri puolilla koetut poliittiset yllätykset perustuivat kaikki samaan oireyhtymään. Se on kansan syvien rivien pyhä viha siitä, että kaikki on mennyt pieleen, kun vaan tietäisi miten.

Suomessa ”estoton kauna” jakoi Tarkan mukaan populismin kahteen leiriin.

– Kylmä uho vei Halla-ahon jäännöspuolueen eristyksiin ja soinilaiset loikkarit tyhjän päälle, vaikka jatkavatkin hallituspuolueena. Loikkarien sana painaa nyt hallituskuvioissa vähemmän kuin Timo Soinin johtaman aidon perussuomalaisryhmän mielipide.

– Seuraavissa vaaleissa kunnian kukko ei laula loikkareille, vaikka he edelleen ovat sydänjuuriaan myöten maahanmuuttoa vastustavia populisteja. Halla-ahon voittoisan ryhmän osaksi tämän vaalikauden loppuaikana jää syrjästä huuteleminen, mutta seuraavissa vaaleissa vihapuheella on taas kysyntää, Tarkka ennustaa.

Hänen mielestään yllätysten voimakeskukset, Halla-aho, May ja Macron, toimivat saman kaavan mukaan.

– He eristäytyivät yhteiskunnan reaalimaailmasta ja loivat oman totensa.

– Halla-aho ja ehkä myös May ovat joutuneet poliittiseen syöksykierteeseen. Halla-aho päätyi pienemmän valtakunnan kuninkaaksi kuin luulikaan, mutta tuskaa lievittää marttyyrin sädekehä. Britannian konservatiivit tuskin vuodattavat ylenpalttista kiitosta pääministerinsä vaaliseikkailusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)