Verkkouutiset

Perussuomalaiset haluavat vartiointiliikkeen vartijoita vastaanottokeskuksiin

Kansanedustajat jättivät kirjallisen kyselyn vastaanottokeskusten sisäisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten 20 kansanedustajaa on allekirjoittanut kyselyn, jossa hallitusta pyydetään parantamaan mahdollisimman nopeasti vastaanottokeskusten sisäistä järjestystä ja turvallisuutta.

”Media on uutisoinut myös muutamista vastaanottokeskuksissa tapahtuneista turvapaikanhakijoiden välisistä kahnauksista, joista jokunen on johtamassa rikostutkintaan. Näissä keskinäisissä välienselvittelyissä on käytetty jopa toisen ihmisen vahingoittamiseen soveltuvia astaloita. Nujakointia on ollut myös vastaanottokeskusten ulkopuolella turvapaikanhakijoiden ja suomalaisten kesken”, kysymyksessä todetaan.

Poliisi on kysymyksen mukaan joutunut yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi ”kohdentamaan jopa ylimitoitettuja resursseja yhteiskuntarauhan säilyttämiseksi ko. paikkakunnilla. Toiminta syö tarpeettomasti poliisin muutenkin vähäisiä voimavaroja turvapaikanhakijoiden rekisteröinnistä ja hakuprosessin käynnistämisestä”.

Kysymyksen mukaan poliisin resurssien ollessa riittämättömät on vastaanottokeskusten henkilökunta joutunut pyytämään apua vartiointiliikkeistä yleisen järjestyksen ylläpitämiseksi.

Vartioimisliike ei kuitenkaan järjestyslain mukaan saa ottaa vastaan toimeksiantoa, joka sisältää sitoumuksen ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta pakolaisten vastaanottokeskuksessa.

Kansanedustajat kysyvätkin, aikooko hallitus lisätä järjestyslain 6 luvun 22 §:ään myös pakolaisten vastaanottokeskukset. Kysymyksen ovat allekirjoittaneet perussuomalaisten kansanedustajat Reijo Hongisto, Tom Packalén, Leena Meri, Mika Raatikainen, Arja Juvonen, Pentti Oinonen, Jani Mäkelä, Ville Tavio, Simon Elo, Sami Savio, Jari Ronkainen, Veera Ruoho, Vesa-Matti Saarakkala, Ville Vähämäki, Kimmo Kivelä, Teuvo Hakkarainen, Maria Tolppanen, Lea Mäkipää ja Toimi Kankaanniemi sekä Olli Immonen (eimm.).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)