Amerikkalainen puhelinvalmistaja: Tämän takia siirrymme Suomeen

Salossa toiminnan aloittava Turing Robotics Industries tuli Suomeen turvallisuussyistä.

  • TRI:n Dark Wyvern -erikoismalli mainosvideolla.

    ()

Yhdysvaltojen Kaliforniasta lähtöisin oleva älypuhelinvalmistaja Turing Robotics Industries (TRI) siirtää laitteidensa valmistuksen ja päämajansa Suomen Saloon.

Uutinen on piristys Microsoftin irtisanomisten koettelemalle Salolle.

Tech Crunchin mukaan päätöksen takana ovat turvallisuushuolet. Yhtiö kertoo lausunnossaan Suomen tietosuojalainsäädännön olevan pääsyynä valintaan. TRI:n mukaan se lähti Saloon taatakseen Turing-puhelinten omistajien täydellisen tietoturvan ja yksityisyydensuojan.

Toimitusjohtaja Steve Chao luonnehtii tiedotteessaan Salon historiaa puhelinvalmistuksessa ”moitteettomaksi”.

TRI:n ensimmäinen puhelin aiotaan tuoda markkinoille huhtikuussa. Yhtiö kertoo palkkaavansa 10–20 paikallista työntekijää jokaista 1 000 tuotettua puhelinta kohden. Tuotanto on tarkoitus kasvattaa 300 000 puhelimeen vielä tämän vuoden aikana. Käytännössä tuotantomäärä tarkoittaisi siis peräti 3 000 - 6 000 uutta työpaikkaa.

Varat Turingin ensimmäiseen puhelimeen on kerätty täysin joukkorahoituksella. Puhelin pyörii Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmällä. Puhelinta kuvataan nopeaksi ja sen myyntivalttina on turvallisuus ja eksoottinen valmistusmateriaali, jota kuvataan terästä kovemmaksi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.