Kokoomuksen Talvitie: Tyttöjä kannustettava opiskelemaan tekniikkaa

Kansanedustaja Mari-Leena Talvitie kannustaa tyttöjä rohkeammin tekniikan pariin ja opiskeluun.

  • LKS 20140615 - Uusi puoluevaltuuston puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie kokoomuksen puoluekokouksessa Lahden Sibeliustalossa 15. kesäkuuta 2014. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

    Mari-Leena Talvitie.

    ()

Vain noin 15 prosenttia kaikista naisten suorittamista yliopistojen perustutkinnoista tehdään tekniikan alalla, kansanedustaja ja kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie toteaa tiedotteessaan.

Hänen mukaansa myös tyttöjä on kannustettava opiskelemaan tekniikkaa.

”Elämme yhtä suurinta työn ja teollisen yhteiskunnan murrosvaihetta. Se, miten käännämme tämän ihmisen hyvinvoinniksi ja voitoksi, riippuu ihmisen, yhteiskunnan ja tekniikan vuorovaikutuksesta ja yhteisistä innovaatioista. Niissä ratkaisuissa luonnontieteillä on keskeinen merkitys”, Talvitie toteaa.

Talvitie muistuttaa, että innostus luonnontieteisiin ja tekniikkaan sekä erilaisiin ilmiöihin alkaa jo lapsena.

"Eri aloille hakeutumisen tulee perustua nuorten vahvuuksiin ja kiinnostukseen. Ne eivät enää pitkään aikaan ole olleet sukupuolesta riippuvaisia - muuta kuin joidenkin meidän aikuisten ajatuksissa. On tärkeää kannustaa, jotta jokainen löytää oman vahvuutensa ja osaamisensa", jatkaa Talvitie.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.