Verkkouutiset

Näistä maista suomalaiset eivät halua ja näistä haluavat maahanmuuttajia – SK mittasi

Suomalaisista viidennes ajattelee, että on olemassa erilaisia ihmisrotuja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Taloustutkimuksen 2.-13.8.2015 Internet-paneeliin osallistui Suomen väestöstä tuhat 15-79-vuotiasta ihmistä.

Suomen Kuvalehden kyselyssä heiltä kysyttiin ”miten toivottavana pidät seuraavista maista kotoisin olevien maahanmuuttajien tuloa Suomeen”.

Erittäin tai melko toivottavana piti ruotsalaisia 86, saksalaisia 86, yhdysvaltalaisia 82, virolaisia 73, kiinalaisia 65 ja ukrainalaisia 52 prosenttia.

Erittäin tai melko epätoivottavana piti somalialaisia 64, irakilaisia 60, afganistanilaisia 48, syyrialaisia 56 ja venäläisiä 51 prosenttia.

Väitteestä ”mustien afrikkalaisten henkiset kyvyt ovat heikommat kuin länsimaissa elävän valkoisen rodun” oli täysin tai jokseenkin samaa mieltä 15 prosenttia. Eri mieltä oli 78 prosenttia.

Väitteestä ”ei ole olemassa sellaista asiaa kuin ihmisrodut, koska kaikki maapallon ihmiset ovat geneettisesti hyvin lähellä toisiaan” oli täysin tai jokseenkin samaa meiltä 71 prosenttia. 22 prosenttia oli eri mieltä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)