Verkkouutiset

Taksiliitto vaatii puuttumista Uberiin – ”hiljainen hyväksyminen antaa väärän signaalin yhteiskunnan toiminnasta”

Suomen Taksiliitto vaatii viranomaisia puuttumaan välittömästi luvattoman ja laittoman liikenteen harjoittamisen lopettamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Taksiliitto vaatii viranomaisten välitöntä puuttumista luvattoman ja laittoman liikenteen harjoittamisen lopettamiseksi.

Taksiliiton tähtäimessä on amerikkalainen Uber-yhtiö ja erityisesti UberPOP -palvelu. Liiton mukaan Suomessa uber-kyytien ajaminen vaatii yksiselitteisesti liikenneluvan.

Liitto kertoo toimittaneensa jo maaliskuussa toimenpidepyynnön Poliisihallitukselle asiasta. Liitto odottaa edelleen viranomaisten toimien tuloksia laittoman liikenteen kitkemiseksi.

Taksitarkastajat ovat liiton mukaan tehostaneet toimintaansa laittoman liikenteen havaitsemiseksi. Esimerkiksi Taksi Helsinki on ohjeistanut taksitarkastajiaan kirjaamaan ylös rekisteritiedot laittomalta vaikuttavan liikenteen osalta.

Taksiliiton mukaan puuttumattomuus laittomaan ja luvattomaan toimintaan on kestämätöntä ja kannustaa yleisesti harmaaseen talouteen, mikä romahduttaa pitkällä aikavälillä laillisen yritystoiminnan ja koko yhteiskunnan julkistalouden pohjan.

Lisäksi ilmiön hiljainen hyväksyminen antaa täysin väärän signaalin suomalaisen yhteiskunnan toimintaperiaatteista, liiton tiedotteessa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)