Ministeriltä ehdotus: Palaavien irakilaisten kotipaikoilta ei muillakaan voi olla tarvetta turvapaikkaan

Puolustusministeri Jussi Niinistön mukaan Lähi-idästä tulleiden kotouttaminen ei ole helppo tehtävä.

  • LKS 20151209  Puolustusministeri Jussi Niinistö eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona 9. joulukuuta 2015. Hallitus vastaa opposition välikysymykseen työllisyyspolitiikasta keskiviikon isunnossa. LEHTIKUVA Heikki Saukkomaa

    Jussi Niinistö.

    ()

Jussi Niinistö (ps.) kirjoittaa blogissaan Egyptin taannoisen vallankumouksen aikaisesta seksuaalisesta ahdistelusta ja joukkoraiskauksista Kairon Tahririn aukiolla.

– Tekojen motiivina on ollut halu näyttää, että naiset eivät ole tasa-arvoisia miesten kanssa vaan heitä voidaan kohdella siten kuin muslimiveljet lystäävät, Jussi Niinistö toteaa.

Niinistön mukaan Tahriri ja Köln olisivat voineet tapahtua myös Suomessa. Hänen mukaansa jokainen ahdistelutapaus on liikaa.

– Koska kymmenet ellei sadat maamme demokratiaan, tasa-arvoon, ilmastoon tai ruokaan pettyneet irakilaiset turvapaikanhakijat ovat jo palanneet kotimaahansa, on maahanmuuttoviraston syytä pikaisesti selvittää mistä paluumuuttajat olivat kotoisin. Alueilta, joihin irakilaiset vapaaehtoisesti palaavat, ei voi olla muillakaan turvapaikan tarvetta, hän ehdottaa.

Ministerin mukaan "ilmeistä on, että turvapaikan saavien, erityisesti Lähi-idästä kotoisin olevien miesten kotouttaminen Suomeen ei tule olemaan helppo tehtävä".

– Suomalaisessa tasa-arvossa ei kuitenkaan ole olemassa harmaata vyöhykettä. Vääristynyt suhtautuminen naisten seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen on tuomittava yksiselitteisesti. Maassa maan tavalla, kuten tasavallan presidentti uudenvuodenpuheessaan totesi, tai maasta pois. Koto-Suomemme toreista emme anna muodostua Tahririn aukioita.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.