Verkkouutiset

Opiskelijaliitot saivat uudet johtajat

Suomen ylioppilaskuntien liitto ja Suomen opiskelijakuntien liitto ovat nimenneet tulevan vuoden puheenjohtajansa liittokokouksissaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yliopisto-opiskelijoita edustava Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ja ammattikorkeakouluopiskelijoita edustava Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ovat saaneet vuosittaisissa liittokokouksissaan uuden johdon tulevalle vuodelle.

SAMOK nimesi jo perjantaina puheenjohtajakseen Joonas Peltosen. Varapuheenjohtajaksi valittiin Katri Manninen. SYL teki omat valintansa puolestaan lauantaina. Puheenjohtajaksi nousi äänin 111-29 Tampereella opiskeleva Jari Järvenpää.

Puoluetausta valttia opiskelijaliikkeessä

Kahden korkeakouluopiskelijoita edustavan liiton henkilövalinnat kertovat omaa kieltään puoluetaustan merkityksestä. Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksessa istuu ensi vuonna kaksi kokoomuslaista, sekä yksi keskustalainen ja sosialidemokraatti. Puheenjohtaja taas oli vasemmisto-opiskelijoiden ehdokas. Suomen opiskelijakuntien liitossa hallituksesta löytyy puolestaan kaksi kokoomuslaista ja kolme sosialidemokraattia.

Kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunnan puheenjohtaja Daniel Lahden mukaan politiikka ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen kiinnostavat korkeakouluopiskelijoita. Hänen mukaansa opiskelijoita edustavat liitot ovat myös ymmärtäneet poliittisten kontaktien merkityksen edunvalvonnassa.

– Se on valttikortti mitä sitoutumattomilla ei ole.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)