Verkkouutiset

Varo, jos tietokoneesi alkaa laskea pankkikäynnin päättymisaikaa

Ruotsalainen Swedbank varoittaa verkkopankkiasiakkaitaan troijalaisesta haittaohjelmasta, joka on levinnyt Ruotsin lisäksi ympäri Eurooppaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Haittaohjelma toimii Expressenin mukaan niin, että asiakas saa sähköpostia tunnetulta ja luotettavalta vaikuttavalta yritykseltä. Sähköpostin linkkiä klikkaava mitä todennäköisimmin saastuttaa koneensa haittaohjelmalla.

Yksi oire koneen saamasta viruksesta on se, että verkkopankissa asioidessaan käyttäjä saa koneen ruudulle suorakaiteen muotoisen ruudun, jossa kehotetaan odottamaan hetkinen ja kello alkaa laskea aikaa taaksepäin.

Swedbankissa asia havaittiin torstaina ja pankki sai useilta asiakkailta yhteydenottoja, joissa kerrottiin verkkopankin näyttävän omituiselta.

– Ohjeemme on, että verkkopankista kirjaudutaan välittömästi ulos ja soitetaan pankkiin, Claes Warrén pankin lehdistöosastolta sanoo Expressenille.

Huijareiden päämääränä on erehdyttää asiakkaat paljastamaan tilitietonsa. Kyseessä lienee aiempaa kehittyneempi troijalainen, joka ohjaa tietokoneen verkkoliikennettä. Kun asiakas yrittää kirjautua verkkopankkiinsa, huijareilla on mahdollisuus tyhjentää asiakkaan pankkitili, Swedbank varoittaa verkkosivuillaan.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko viruksen avulla tyhjennetty tilejä. Swedbankin mukaan troijalaista yritetään käyttää kaikkia neljää ruotsalaista suurpankkia vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)