Verkkouutiset

Suurmoskeijahankkeesta jätetty tontinvaraushakemus päätöksentekoon syksyllä

Helsingin kaupungille jätetty hakemus tontin varaamiseksi moskeija- ja monitoimikeskushanketta varten etenee päätöksentekoon syksyllä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Muslimiliitto ry, Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry ja Suomen Musliminaiset ry jättivät perustettavan säätiön lukuun Helsingin kaupungille hakemuksen tontin varaamiseksi moskeija- ja monitoimikeskushanketta varten vuonna 2015. Hakijoiden mukaan moskeija- ja monitoimikeskusprojekti on yksityinen hanke, jonka toteutuksesta vastaisi perustettava Oasis-säätiö.

Tontinvarausasian valmistelusta vastaa Helsingin kaupungin kiinteistövirasto. Päätösehdotus asiasta valmistuu arviolta syys–lokakuussa.

Mahdollisesta määräaikaisesta tontinvarauksesta hankkeen suunnittelua varten päättää Helsingin kaupunginhallitus. Mikäli hanke etenee, rakentamisen edellyttämästä kaavamuutoksesta päättää aikanaan kaupunginvaltuusto.

Päätösehdotuksen valmistelun yhteydessä arvioidaan muun muassa, onko tontille ehdotettu rakennushanke laajuutensa, sisältönsä ja rahoituksensa puolesta toteuttamiskelpoinen. Kiinteistövirasto neuvottelee tavanomaisen käytännön mukaisesti hankkeen edustajien kanssa tontinvarauksen edellytyksistä.

Tontinvaraushakemuksen mukaan toimijoiden tavoitteena on rakennuttaa alueelle enintään 20 000 kerrosneliömetrin suuruinen kokonaisuus, joka tarjoaa monipuolisia palveluja muslimiväestölle ja muille kaupungin asukkaille.

Alustavan suunnitelman mukaan kokonaisuuteen sisältyy noin 2 700 neliömetrin laajuinen moskeija sekä liikunta-, opetus-, konferenssi- ja muita tiloja. Neuvotteluissa rakennuskokonaisuuden mahdolliseksi sijainniksi on valikoitunut Hanasaarenkadun ja Sörnäisten rantatien risteyksen läheisyyteen sijoittuva alue.

Helsinki pyytää tänä keväänä hankkeesta lausunnot ainakin opetus- ja kulttuuriministeriöltä, sisäministeriöltä ja ulkoasiainministeriöltä. Lisäksi kaupunki on tilannut Siirtolaisuusinstituutilta asiantuntijalausunnon, joka valmistuu arviolta huhti–toukokuun vaihteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)