Verkkouutiset

Näillä sanoin Supo kertoo ”aggressiivisesta” tiedustelutoiminnasta Suomessa

Suojelupoliisin mukaan vieraiden valtioiden tiedustelutoiminta Suomea vastaan oli aktiivista vuonna 2015.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tämä selviää Suojelupoliisin julkaisemasta Supo 2015 -vuosikirjasta.

Vuosikirjan mukaan ”monissa tapauksissa tiedustelu oli edellisiin vuosiin verrattuna myös selvästi aggressiivisempaa”. Suojelupoliisi kertoo puuttuneensa ”eräiden tiedustelupalveluiden toimintaan Suomessa”.

Suojelupoliisin tietoon tuli konkreettisia tapauksia, joissa ”vieraat valtiot” ovat pyrkineet hankkimaan Suomesta salaisia tietolähteitä”.

”Tällaiset tietolähteet kykenevät toimittamaan tietoja, jotka eivät ole julkisesti saatavilla”, vuosikirjassa kerrotaan.

Erityisesti ulkomaista tiedustelua kiinnostivat viime vuonna Suomen energiapoliittiset päätökset ja ulkomainen tiedustelu pyrki vuosikirjan mukaan vaikuttamaan ”energiapoliittisten päätösten tekoon”.

Muita ulkomaisen tiedustelun tärkeimpiä päämääriä olivat tiedon saaminen ”Suomen poliittisen johdon ja kansalaisten suhtautumisesta EU­-politiikkaan ja Nato­-yhteistyöhön. Kiinnostuksen kohteena oli myös Suomen elinkeinoelämän suhtautuminen EU:n talouspakotteisiin”, vuosikirjassa kerrotaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)