Verkkouutiset

Supo kiinnitti huomiota kaksoiskansalaisuuteen – ”velvoitettuja auttamaan Venäjän turvallisuusviranomaisia”

Suojelupoliisi väläytti kaksoiskansalaisuuden kytköstä Suomeen kohdistuvaan tiedusteluun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suojelupoliisi on kiinnittänyt huomiota kaksoiskansalaisuuteen liittyvään problematiikkaan osana Suomeen kohdistuvaa tiedustelua. Suojelupoliisi nosti asian esiin syyskuun lopussa päivätyssä lausunnossaan liittyen hallituksen selontekoihin ulko- ja turvallisuuspolitiikasta sekä sisäisestä turvallisuudesta.

”Tiedustelutoiminnan näkökulmasta merkityksellistä on myös kysymys kaksoiskansalaisuudesta. Esimerkiksi kaikki Venäjän kansalaiset ovat kaksoiskansalaisuudesta riippumatta Venäjän lakien mukaan velvoitettuja auttamaan Venäjän turvallisuusviranomaisia”, huomautti Suojelupoliisi lausunnossaan, jonka on allekirjoittanut Supon päällikkö Antti Pelttari.

Suojelupoliisin mukaan Suomea vastaan kohdistuu ”laajamittaista perinteistä henkilötiedustelua, joka on luonteeltaan pitkäkestoista ja jatkuvaa”.

”Ulkomaisen tiedustelun keskeisimpiin päämääriin kuuluvat Suomen politiikan ennakoiminen ja päätöksiin vaikuttaminen. Säännöllisesti on myös havaittu pyrkimyksiä vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen. Tietojen hankintaa ja vaikuttamisyrityksiä kohdistetaan etenkin päätöksiä valmisteleviin ja niitä toteuttaviin tahoihin”, katsoo Supo lausunnossaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)