Verkkouutiset

Hoitajat huolissaan hyvinvointipalvelusta: ”Kestävyysvaje ei ratkea leikkaamalla”

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin hallitus on huolestunut yhteiskunnan hyvinvointipalvelujen alasajosta. Liitto vaatii hallitukselta voimakkaampia toimia harmaan talouden torjuntaan sekä valtion veropohjan aukkojen tukkimiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SuPerin mielestä Suomessa valtiontalouden tasapainotuksessa on otettu mallia EU:n toimintamallista, jossa yhdistyvät tiukka linja valtioiden menoihin ja tulopuolen heikko koordinointi.

Harmaa talous torjutaan puheissa, mutta käytännön toimet torjuntatyössä ovat heikot.

– EU:n komission arvion mukaan harmaan talouden osuus on koko Euroopan Unionissa noin 1 000 miljardia euroa, mikä tarkoittaa 2 000 euroa jokaista kansalaista kohti vuodessa. Jos tämä suhde on sama Suomessa, se tarkoittaa yli 10 miljardin menetystä joka vuosi. Tämä summa on selvästi suurempi kuin julkisen talouden kestävyysvaje, jota nyt kuumeisesti yritetään pääasiassa leikkauksilla kaventaa, SuPer laskee.

Monikansallisissa yrityksissä aggressiivisen verosuunnittelun avulla on mahdollista siirtää yrityksen voittoja alueelta toiselle ja nostaa ne ulos kevyemmän verotustason maissa, SuPer jatkaa.

Liiton mielestä Suomeen tarvitaan tehokas kansallisen tason verotusohjelma, jossa turvataan rehellisesti toimivien yritysten ja palkansaajien asema.

– Palveluja ei turvata eikä kestävyysvajetta hoideta vain menoja leikkaamalla, SuPerin hallitus sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)