Verkkouutiset

Kunta-alalle vaaditaan selkeitä palkankorotuksia

Kunta-alan henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt valmistautuvat syksyn palkkaneuvotteluihin ja vaativat selkeitä palkankorotuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Julkinen sektori on kunta-alan pääsopijajärjestöjen mukaan jo kantanut kortensa kekoon mittavilla säästötoimilla. Henkilöstöä edustavia pääsopijajärjestöjä ovat Kunta-alan unioni, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo.

”Epäoikeudenmukaiset lomarahaleikkaukset painostettiin julkiselle sektorille osana kilpailukykysopimusta. Kaikkien jo toteutettujen säästötoimien vaikutukset eivät vielä edes näy valtion taloudessa”, järjestöjen tiedotteessa kerrotaan.

Järjestöjen mielestä julkisen sektorin työntekijöiden ansiotasoa ei saa jäädyttää eikä aliarvioida työntekijöiden merkitystä taloudelle ja hyvinvoinnille.

”Koko yhteiskunnan toiminnan sekä työllisyyden ja talouden vahvistumisen kannalta on välttämätöntä, että julkisen sektorin työntekijöiden palkkoja ja muita palvelussuhteen ehtoja parannetaan. Yhtä sopimuskautta pidempi palkkaohjelma kaikille sopimusaloille on käynnistettävä jo nyt edessä olevalla sopimuskierroksella”, järjestöt vaativat.

Kilpailukykysopimus kohtelee järjestöjen mukaan julkisen sektorin työntekijöitä rankemmin kuin avoimen sektorin työntekijöitä.

”Julkisten palveluiden kiristäminen tai julkisen sektorin työntekijöiden päähän potkiminen eivät tuo teollisuudelle lisää tilauksia tai työpaikkoja. On tärkeää ymmärtää, että julkinen ja yksityinen tukevat toisiaan”, järjestöt toteavat

Järjestöt muistuttavat lisäksi, että kotimaisen kysynnän vahvistaminen on selkeä osa tärkeää työllisyyden vahvistamista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)