Verkkouutiset

Suomalaiset ovat Pohjoismaiden heikoimpia somettajia

Suosituin some-palvelu on Facebook.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

AudienceProject-tutkimus kertoo, että Pohjoismaiden suosituimpia sosiaalisen median alustoja ovat Facebook ja YouTube. Yli kolme neljästä kyselyyn vastanneesta kertoi käyttävänsä Facebookia, ja 72 prosenttia kaikista Internetiä käyttävistä pohjoismaalaisista kertoi käyttävänsä YouTubea.

Kaksi edellä mainittua palvelua erottuvat kärjestä selvästi. Hajontaa syntyy huomattavasti enemmän muiden sosiaalisen median sovellusten kohdalla. YouTuben jälkeen suosituin palvelu on Instagram, jota seuraavat tasaisissa lukemissa LinkedIn, Snapchat, Whatsapp, Twitter ja viimeisellä sijalla Pinterest.

Suosituimmat palvelut ovat suosittuja kaikissa Pohjoismaissa. Ruotsissa ja Norjassa kuitenkin lähes puolet käyttää Instagramia, kun taas Tanskassa vain 25 prosenttia ja Suomessa 29 prosenttia käyttää palvelua.

LinkedIn on puolestaan suosittu Tanskassa. Suomessa erottuu Whatsapp, jota käyttää peräti 61 prosenttia vastanneista – Tanskassa Whatsappia käyttää vain 9 prosenttia vastanneista.

Snapchatin suosio on kasvussa. Kaikkein selkein nousu on kuitenkin Norjassa, jossa puolet vastanneista kertoo käyttävänsä sovellusta. Suomalaisista sitä kertoo käyttävänsä vain 10 prosenttia vastaajista.

Tutkimuksen mukaan kaikkein innokkaimpia somettajia ovat norjalaiset. Suomalaiset puolestaan käyttävät kaikkein vähiten eri some-alustoja. Norjassa yksi henkilö käyttää keskimäärin 3,4 alustaa, Suomessa luku on vain 2,3. Ruotsalaiset ovat Norjan jälkeen toiseksi innokkaimpia käyttäjiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)