Verkkouutiset

Ilkka Suominen TE:ssa puoluejohtajien energiahankkeesta: Hölmöläiset kantavat säkillä valoa

Neljä puoluejohtajaa on antanut tukensa Suomen muuttamiseksi kokonaan uusiutuvilla energialähteillä toimivaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Talouselämän vaaliraadissa käsitellään ympäristöjärjestöjen ja muun muassa tuulivoima-alan rahoittamaa Energiaremontti-kampanjaa. Se haluaa, että Suomessa käytettäisiin ainoastaan uusiutuvia energialähteitä.

Verkkouutiset on kertonut keskustan Juha Sipilän kampanjalle antaman tuen herättämästä arvostelusta. Mukana kampanjaa tukemassa ovat puoluejohtajista myös Päivi Räsänen (kd.), Ville Niinistö (vihr.) ja Paavo Arhinmäki (vas.).

Juha Sipilä ja Päivi Räsänen äänestivät kuitenkin joulukuussa Fennovoiman ydinvoimaluvan puolesta. Keskusta tukee ohjelmassaan Olkiluodon nelosreaktoria.

Talouselämän vaaliraadissa entinen Sdp:n puoluesihteeri Ulpu Iivari katsoo, ettei puoluejohtajien ole viisasta antaa nimeänsä lobbauskampanjoihin. Hänen mielestään uusiutuvien käyttö voi jopa lisätä päästöjä ja ydinvoimaa tarvitaan.

– Muutoinkin poliittisen päättäjän olisi viisasta pysytellä ennen vaaleja erillään erilaisista rasti ruutuun -listoista. Heidäthän valitaan päättämään työssään hankkimansa tiedon pohjalta monimutkaisista kysymyksistä sekä sovittamaan eri näkökantoja yhteen, Ulpu Iivari toteaa.

Ministeri Ilkka Suominen (kok.) toteaa peesaavansa linjaa, joka korostaa ydinvoiman ja jopa fossiilisten välttämättömyyttä.

– Hurskailla toiveilla ja massiivisilla verotukiaisilla ei energiatulevaisuutta voi rakentaa. Eikös ne hölmöläisetkin yrittäneet kantaa säkillä valoa sisään huoneisiin – mutta ei onnistunut, Ilkka Suominen toteaa.

– Ne puoluejohtajat, jotka sitovat itsensä galluppien EI TÄTÄ -kysymyksiin – joko vaalien alla tai välillä – eivät ole ihan kypsiä tehtäviinsä. Samaa kannattaisi jokaisen eduskuntaehdokkaan varoa, Suominen jatkaa.

Työmarkkinavaikuttaja Lasse Laatusen mielestä Juha Sipilä ja Päivi Räsänen ovat Energiaremontissa väärässä seurassa.

– Koko hanke on imagohaihattelua. Puu kuuluu jalostettavaksi eikä poltettavaksi. Tuulimyllyjen tehon näkee suoraan auton ikkunasta rumilusten ohi ajaessaan, Laatunen kommentoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)