Verkkouutiset

Lehti: Suomalaiset kaipaavat venäjän kieltä

Suomalaisten mielestä venäjän kielen ja kulttuurin opetuksen lisääminen edistäisi parhaiten venäläisten matkailijoiden tuloa Suomeen. Matkailun kasvun tärkeimpinä vaikutuksina pidetään uusien työpaikkojen syntyä ja verotulojen lisäystä, kertoo Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Matkailun ja elämystuotannon klusteriohjelman OSKE:n teettämässä tutkimuksessa haastateltavilta kysyttiin, mitä Suomessa pitäisi tehdä Venäjältä Suomeen kohdistuvan matkailun lisäämiseksi. Valmiiksi luetelluista vaihtoehdoista pyydettiin valitsemaan kolme tärkeintä.

Eniten kannatusta keräsi ehdotus venäjän kielen ja kulttuurin opetuksen lisäämisestä (57 prosenttia vastaajista). Vähiten kannatusta sai ehdotus, että loma-asunnon osto Suomesta tulisi tehdä venäläisille helpommaksi (6 prosenttia). Viisumivapautta tai muuta tapaa helpottaa pääsyä Suomeen kannatti 29 prosenttia. Alueellisesti tarkasteltuna Pohjois-Karjalan vastaukset heijastelivat myös toiveita vapaammasta valinnasta ruotsin ja venäjän kielten opetuksessa Itä-Suomessa.

Aiemmissa tutkimuksissa on arvioitu mahdollisen viisumivapauden vaikutuksia siten, että Moskovasta, Pietarista ja Leningradin alueelta tehtävien matkojen määrä Suomeen nousisi noin neljästä miljoonasta vähintään 7,1 miljoonaan. Venäläisten yöpymisten määrä nelinkertaistuisi nykyisestä. Viisumivapaus lisäisi matkoja erityisesti Moskovasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)