Verkkouutiset

”Suomalainen yhteiskunta on totutettu vain jakamaan”

Raimo Ilaskiven mukaan Suomi pysähtyy, kun saavutetuista eduista pitäisi luopua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Suomalaiselle yhteiskunnalle kaikkine järjestöineen ja eturyhmineen on tyypillistä se, että se on totutettu vain jakamaan. Ja tämä puolestaan on mahdollista vain nousukausina, jolloin jakovara kasvaa, Raimo Ilaskivi kirjoittaa Facebookissa.

Ilaskivi kommentoi Osmo Soininvaaran Verkkouutisille antamaa haastattelua. Siinä Soininvaara muun muassa moitti Suomea päätöksentekokyvyn menettämisestä.

– Varmaa syytä on vaikea sanoa. Eräs voi olla se, ettei tämä ole ollut varsinainen parlamentaarinen demokratia vaan korporatiivinen järjestelmä. Se toimi ihan hyvin, kun oli koko ajan lisää jaettavaa, Soininvaara sanoi.

Vihreiden veteraanipoliitikko ilmaisi myös huolensa työmarkkinajärjestöjen vallan kasvusta.

Ilaskivi on samoilla linjoilla Soininvaaran kanssa.

– Laskun ja laman aikana, kun pitäisi kasvattaa ja osin jopa luopua niin sanotuista saavutetuista eduista, vastarinta on niin voimakasta, että pyörät pysähtyvät ja yhteiskunta seisoo, hän kirjoittaa.

Ilaskiven mukaan tässä tilanteessa kaivattaisiin voimakkaita, päätöksiin kykeneviä poliitikkoja ja yritysjohtajia, jotka kykenisivät tempaamaan joukot mukaansa ja luomaan kasvulle edellytykset.

– Koululaitoksen tehtävänä olisi ollut, ja on, opettaa kansantalouden perusteita alusta alkaen, jotta kansakunta oppii tajuamaan, kuinka ”tyhjästä on paha nyhjäistä”, Ilaskivi lataa.

Eläkkeellä oleva Raimo Ilaskivi on pitkäaikainen kokoomuspoliitikko, entinen presidenttiehdokas, kansanedustaja, Helsingin kaupunginjohtaja ja europarlamentaarikko.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)