Verkkouutiset

HS: Suomalaiset eivät enää pystytä lipputankoja

Lipputankoja ei enää pystytetä omakotitalojen pihoille. Liputtaminen koetaan liian työlääksi tämän päivän elämänrytmiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uusien omakotitalojen pihoille ei enää pystytetä lipputankoja, kertoo Helsingin Sanomat. Tämän päivän elämänrytmi koetaan liian kiireiseksi liputtamiselle. Virallisia liputuspäiviä on kuusi vuodessa ja muita vakiintuneita liputuspäiviä on kymmenkunta.

Tavallisen kansalaisen ei ole pakko liputtaa liputuspäivästäkään huolimatta. Lipun saa vetää salkoon aina, kun itsestä siltä tuntuu.

Lipputanko maksaa reilut parisensataa euroa.

Lipputankoja valmistavan Plastisetin mukaan tankoja menee nykyisin alle kuusituhatta vuodessa ja niistäkin suuri osa päätyy yritysten käyttöön. Vielä 1980-luvun lopun huippuvuosina yritys myi vuosittain 25 000 tankoa.

”Jos uudella (pientalo)alueella on viisikymmentä vastavalmistunutta taloa, niistä ehkä yhden pihassa on lipputanko”, Plastisetin toimitusjohtaja Tommi Sirén sanoo.

Suomalaisuuden liiton sivuilla kerrotaan, että lippu kuuluu Suomessa melkein jokaisen pientalon pihakuvaan. Liiton toiminnanjohtajan arvio on realistisempi. ”Kolme neljästä omakotirakentajasta ei hanki tankoa”, Pekka M. Sinisalo arvioi.

Suomalaisuuden liitossa arvioidaan, että kolme neljästä omakotirakentajasta ei hanki tankoa. Liitolla on ollut mietinnässä kampanja lipputankojen puolesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)