Verkkouutiset

Suomi valmis lähettämään kymmeniä asiantuntijoita Kreikkaan

Suomi on valmis lähettämään Kreikkaan kymmeniä asiantuntijoita avustamaan EU:n ja Turkin välisen sopimuksen toimeenpanossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lähtövalmiudessa on kymmenen poliisia, neljä rajaturvallisuusasiantuntijaa sekä kymmenen Maahanmuuttoviraston turvapaikka-asiantuntijaa.

Lisäksi Kreikassa Frontex-operaatioon osallistuvan vartiolaiva Merikarhun toiminta-aikaa voidaan jatkaa kuukaudella toukokuun puoliväliin asti.

Suomi on lähettämässä Kreikkaan EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta myös materiaaliapua kuten telttoja.

Pelastuspalvelumekanismin kautta voidaan lähettää pyydettäessä myös asiantuntijoita esimerkiksi 3-5 hengen tiimeissä. Nämä tiimit tukisivat paikallisviranomaisia esimerkiksi leirimajoituksen rakentamisessa ja muissa tehtävissä, joissa voidaan hyödyntää pelastusalan asiantuntemusta.

EU ja Turkki ovat sopineet, että Kreikkaan laittomasti tulleet ihmiset palautetaan Turkkiin ja EU-maat ottavat suoraan Turkista vastaan saman määrän Syyrian pakolaisia. Sopimuksen toteuttamiseksi Kreikka on pyytänyt ja jäsenmaat luvanneet asiantuntijoita maahantulijoiden rekisteröintiin Kreikassa ja palauttamiseen Turkkiin.

Lopullinen päätös asiantuntijoiden lähdöstä tehdään, kun Kreikka tarkentaa avunpyyntöään ja ilmoittaa lähetettävien asiantuntijoiden sijoituspaikat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)