Verkkouutiset

Suomi-Venäjä-seuran matkaoppaan kartassa koko Ukraina kuuluu Venäjälle, ja paljon muutakin

Suomi-Venäjä-seura tarjoaa matkatoimistonsa kautta matkoja Venäjälle, joka sen kartassa on kokoaan suurempi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi-Venäjä-seuran VenäjänMatkat-matkatoimiston esitteen kartassa Venäjä on useamman vuoden ajan esitetty rajoiltaan huomattavasti suurempana kuin maa todellisuudessa on.

Vuoden 2015 esitteen kartassa Venäjän alueeseen on kartan värityksen perusteella laskettu koko Ukraina, Kazakstan ja osa Valko-Venäjääkin. Georgia näyttäisi sisältyvän kartalla Venäjään, mutta kuitenkin eri värityksellä.

Samanlainen ”Suur-Venäjä” on myös vuosien 2013 ja 2014 esitteissä. Kuitenkin VenäjänMatkojen syksyn 2015 esitteeseen karttaa on korjailtu siten, että Ukraina ja Kazakstan eivät enää sisälly Venäjään, mutta Krimin niemimaa on edelleen piirretty Venäjän osaksi.

Suomi-Venäjä-seuran matkatoimiston esitteiden kartoista nousi torstai-iltana keskustelua sosiaalisessa mediassa. Tapauksesta twiittasi muun muassa kansalaisaktivisti Kerkko Paananen.

Suomi-Venäjä-seuran tiedottaja Outi Alava vastasi twiittiin toteamalla: ”Onpas noloa! Ei ole politiikkaa, vaan huonosti tehty kartta!”. VenäjänMatkojen matkatoimistopäällikkö Taru Linna vastasi: ”Ohoh, vai tämmönen lapsus. Tarkemmin kun kattelee, niin aika oudolta tuo Suomikin näyttää”.

Suomi-Venäjä-seura on vuonna 1944 perustetun Suomi-Neuvostoliitto-seuran jatkaja. Paula Lehtomäki (kesk.) toimi järjestön puheenjohtajana vuodesta 2014, kunnes jätti tehtävät siirryttyään pääministerin valtiosihteeriksi valtioneuvoston kansliaan. Puheenjohtajan tehtäviä hoitavat toistaiseksi varapuheenjohtajat, ex-kansanedustaja Jouko Skinnari (sd.) ja Sanna Iskanius.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)