Verkkouutiset

Suomessa on vertailun mukaan maailman luotettavin ja läpinäkyvin eläkejärjestelmä

Suomen eläkejärjestelmä on sijoittunut neljänneksi kansainvälisessä vertailussa, kertoo Eläketurvakeskus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen eläkejärjestelmä sijoittui neljänneksi tänään maanantaina julkistetussa kansainvälisessä Mercer Global Pension Index -vertailussa.

Eläketurvakeskus kertoo, että vertailun mukaan Suomessa on maailman luotettavin ja läpinäkyvin eläkejärjestelmä.

Melbourne Mercer Global Pension Index on vuosittain koottava kansainvälinen eläkejärjestelmien vertailu, joka tehtiin nyt kahdeksannen kerran. Vertailuun osallistui tänä vuonna 27 maata.

Vertailun mukaan maailman parhaat eläkejärjestelmät löytyvät edelleen Tanskasta ja Hollannista. Australia sijoittui vertailussa kolmanneksi. Suomi paransi sijoitustaan kaksi sijaa nousten neljänneksi ohi Ruotsin ja Sveitsin.

Tänä vuonna Suomea arvioitiin ensimmäistä kertaa vuoden 2017 eläkeuudistuksessa voimaantulevan lainsäädännön näkökulmasta.

– Suomen sijoitusta vahvisti päätös työeläkelakien ikärajojen muutoksista. Eläkejärjestelmän valvonta ja hallinto on edelleen Suomen vahvuus, arvioi johtaja Mikko Kautto Eläketurvakeskuksesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)