Verkkouutiset

Vesivuodot ja putoavat kivet uhkaavat Suomenlinnan tunnelia

Vuotovesien aiheuttama korroosio ja radon ovat kivien putoamisvaaran lisäksi tuoneet Suomenlinnan huoltotunnelin peruskorjauksen äärelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Harva Suomenlinnassa lautalla vieraillut turisti tietää, että linnoitussaarilta kulkee myös merenalainen tunneli Helsingin kaupunkiin.

Tunnelin kautta on vedetty Suomenlinnaan kunnallistekniikka. Merilinnoituksessa asuu 800 ihmistä ja työskentelee vuodenajasta riippuen 400–500 henkilöä.

Lisäksi vuosittain tässä maailmanperintökohteessa vierailee yli 930 000 kävijää.

Suomenlinnan hoitokunta kertoi keskiviikkona, että se on valinnut YIT:n ja Pöyryn muodostaman Vinssi-ryhmittymän tekemään tunnelin peruskorjauksen.

– Nykyisellään tunnelin vuotovedet aiheuttavat korroosiota teknisille järjestelmille ja tuovat mukanaan radonia, joka rajoittaa huoltohenkilökunnan työaikaa tunnelissa. Lisäksi ilmastointi ja valaistus kaipaavat korjaamista ja on vaarana että tunnelin katosta putoaa kiviä, hoitokunnan tiedotteessa kerrotaan.

Korjaustyöt on tarkoitus aloittaa ensi vuonna. Tunnelihankkeen budjetti on noin seitsemän miljoonaa euroa.

Hankintaprosessiin osallistuivat hoitokunnan lisäksi tunnelin käyttäjistä energiayhtiö Helen ja Helsingin pelastuslaitos.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)