Verkkouutiset

Suomalaisyliopistot nousseet kansainvälisessä vertailussa

Suomalaisyliopistoista jo seitsemän on noussut maailman 400 parhaan joukkoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin yliopisto on tällä kertaa Times Higher Education World University Rankings THE -yliopistovertailussa 103:s, kun sijoitus viime vuonna oli sadas. Helsingin yliopisto on vertailussa ainoa suomalaisyliopisto maailman 200 parhaan yliopiston joukossa.

Suomalaisyliopistoista jo seitsemän on kuitenkin noussut maailman 400 parhaan joukkoon.

Aalto-yliopisto sijoittuu luokkaan 251–275 ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto luokkaan 276–300. Jyväskylän ja Tampereen yliopistot ovat 350 joukossa. Itä-Suomen yliopisto ja Turun yliopisto yltävät sijoille 351–400. Vertailussa lasketaan tarkka sijoitus ainoastaan 200 parhaalle yliopistolle.

Vertailun listan kärkipäässä ovat perinteiseen tapaan englanninkielisen maailman yliopistot, amerikkalaiset California Institute of Technology, Harvard ja brittiläinen Oxford. Paras ei-englanninkielisessä maassa sijaitseva yliopisto oli sveitsiläinen ETH Zürich sijalla 13.

Vuosittaiset muutokset ovat yleensä pieniä, mutta aasialaisyliopistojen vahva nousu näkyy nyt selvästi. Kuusi aasialaisyliopistoa on päässyt 50 parhaan yliopiston joukkoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)