Verkkouutiset

”Alastomana Helsingissä” – maailmalla julkaistiin erilainen matkakertomus Suomesta

Filippiiniläislehden turistijutussa ihmetellään Helsingin alastomia patsaita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Filippiiniläiseen Sunstariin kirjoittava Cherry Ann T. Lim on käynyt Helsingissä tutustumassa tunnettuihin nähtävyyksiin. Perusteellinen matkailujuttu on otsikoitu ”Alastomana Helsingissä”.

Hän kertoo lapsena saaneensa ensimmäisen käsityksensä Suomesta tuijottamalla kotona puupöydän lasin alla ollutta mustavalkoista valokuvaa kauniista vaaleasta naisesta, joka oli Miss Suomi. Kuva saattoi siis esittää Armi Kuuselaa.

”Joitain kauneuskilpailuja myöhemmin” kirjoittaja kertoo tulleensa Helsinkiin kesällä Itämeren halki Tukholmasta laivalla, joka ei edes tuntunut merenkäynniltä.

Lim kertoo Temppeliaukion kirkosta, Olympiastadionin tornin rakentamisesta keihäänheittäjä Matti Järvisen kultakiskaisun 72,71 metriä korkuiseksi ja Paavo Nurmen patsaasta.

– Pronssipatsaassaan Nurmi esitetään juoksemassa – ja alastomana. Se ei johdu siitä että hän piti juoksemisesta ilkosillaan tai juoksemisesta kerran rakastajan vihaista aviomiestä pakoon. Kuvanveistäjä pikemminkin otti inspiraation muinaisen Kreikan ja Rooman klassisesta taiteesta, joka suosi alastomia.

Lim selvittää lukijoilleen Sibelius-puiston taideteoksen 600 putkesta. ”Emme saa kuitenkaan koskaan tietää oliko säveltäjä alaston vai ei, koska Lentävästä Suomalaisesta poiketen vain hänen päänsä on kuvattu”.

Kauppatorilla ihmetellään Helsingin kaupungintaloa, joka näyttää enemmän museolta kuin byrokraatin virastolta. Sen takana lounaan kalorit häviävät, kun turistit löytävät Senaatintorin tuomiokirkkoineen ja valtioneuvoston linnoineen.

Filippiiniläiskirjoittaja kertoo oppaan kehottaneen tapaamiseen Alastoman Leidin luona tunnin päästä. Kyse on Havis Amandasta, jonka alastomuuden yli sata vuotta sitten herättämästä skandaalista kerrotaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)