Verkkouutiset

Sunnuntaisuomalainen: EU vaatii kaivon puhdistamiseen luvan hakemisen

EU pyrkii hankaloittamaan räjähteiden valmistamista. Kansalaiset ovat törmänneet hankalaan asetukseen kuitenkin aivan toisenlaisessa yhteydessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaivojen desinfiointi on vaikeutunut syyskuun alussa voimaan tulleen vetyperoksidin myyntiä rajoittavan asetuksen takia. EU pyrkii asetuksellaan hankaloittamaan räjähdysaineiden valmistamista, sillä vetyperoksidia voidaan käyttää räjähteiden valmistukseen. Asiasta kertoo Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalainen.

Kaivo on puhdistettava ja desinfioitava, jos siellä todetaan olevan mikrobeja. Sunnuntaisuomalainen kertoo, että rengaskaivoja on perinteisesti puhdistettu 30-prosenttisella vetyperoksidilla, mutta nyt kaikkiin yli 12-prosenttisten vetyperoksidien ostoon tarvitaan poliisihallituksen lupa.

Muutamia lupia on syyskuussa jo myönnetty kaivojen ja vesijohtojen puhdistamista varten.

Suomen ympäristökeskus on tähän asti ohjeistanut puhdistamaan kaivot 30-prosenttisella vetyperoksidilla. Torstaina se kuitenkin julkaisi ohjeen 10-prosenttisen vetyperoksidin käyttämiseksi. Silloin ainetta tarvitaan tietysti paljon enemmän, sillä laimeamman vetyperoksidin teho ei todennäköisesti ole yhtä hyvä kuin 30-prosenttisen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)