Verkkouutiset

Arvosteluryöpyn Paavo Pesusienestä saanut Kymäläinen jätti kirjallisen kysymyksen

Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on huolissaan lapsille suunnatun väkivaltaisen mediasisällön valvonnan löyhentymisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suna Kymäläinen sanoo tiedotteessaan, että porun jo viime viikonloppuna nostattanut aihe lisäsi hänen ihmettelyään.

– Outoa tämä viestittely öiseen aikaan kaikilla mahdollisilla medioilla, kaikin mahdollisin sanankääntein. Palaute antoi valitettavasti selvän kuvan siitä, ketkä haluavat olla vallankäyttäjinä määrittelemässä lapsille sopivia ohjelmasisältöjä ja -aikoja. Pieni yksityiskohta räväytti potin, Paavo Pesusieni sai mittaamattoman puolustajien armeijan, ilman että Paavo Pesusientä oli kukaan uhannut, Kymäläinen kummeksuu.

Hänen mielestään televisiokanavien lastenohjelmista puuttuu liian usein ikärajamerkinnät.

– Suomessa on voimassa oleva lainsäädäntö, mutta lain kirjain jää toteutumatta. Toisaalta valvonnassakin näyttää olevan tarkentamisen paikkaa. Neuvot lasten ruutuajan säätelystä menevät hukkaan, jos sisältö ei täydellisesti vastaa lapsikatsojan vuorokausirytmiä kokonaisuudessaan, Kymäläinen sanoo.

Suna Kymäläinen pitää lasten varhaista väkivallalle altistumista huolestuttavana ja uskoo sen vaikuttavan lasten käytökseen.

Hän jätti hallitukselle kirjallisen kysymyksen aiheesta tiistaina. Kymäläinen kysyy muun muassa, aikooko hallitus täsmentää kuvaohjelmalakia ja parantaa nykytilaa, jossa ohjelman laatu ja oletettu kohdeyleisö eivät joudu ristiriitaan.

Hän perää myös ”hallituksen tahtotilaa laitevalmistajien ja EU:n kanssa yhteistyöstä estoltaan käytettävimpien päätelaitteiden saamiseksi markkinoille”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)