Sukukansapäivälle toivotaan liputusta – "Suomalais-ugrilaisuus on tärkeä osa suomalaisuutta"

Suomalaisuuden Liitto toivoo lokakuun kolmantena lauantaina vietettävän sukukansapäivän julistamista vakiintuneeksi liputuspäiväksi.

  • LKS 20030319 - HELSINKI - LIPUTUS MINNA CANTHILLE: Lippurivistö liehui tuulessa Helsingin kaupunginteatterin edessä keskiviikkona, jolloin valtio liputti kirjailijan ja yhteiskunnallisen vaikuttajan Minna Canthin ja tasa-arvon kunniaksi. LEHTIKUVA / KIMMO MÄNTYLÄ / rj

    ()

Tänä vuonna sukukansapäivää juhlitaan ensi lauantaina 18. lokakuuta.

Suomalaisuuden Liitto toivoo, että sisäasiainministeriö määräisi valtion virastot ja laitokset liputtamaan sukukansapäivänä ja suosittaisi yleistä liputusta myös muille.

Liiton näkemyksen mukaan suomalais-ugrilaisuus on tärkeä osa suomalaisuutta, sillä kielemme vaikuttaa niin kulttuuriimme kuin ajatteluumme.

Suomen on liiton mielestä myös hyvä kunnioittaa sukukansojensa kulttuurien monimuotoisuutta.

Liiton mukaan myös Virossa ja Unkarissa pidetään lokakuun kolmatta lauantaita sukukansapäivänä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.