Verkkouutiset

Alexander Stubb kävi vankilassa – ”pitää olla kohtaamisia”

Kokoomusjohtaja tutustui Hämeenlinnan vankilan vankeihin ja toimintaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmä jatkoi keskiviikkona kesäkokoustaan Hämeenlinnassa. Puoluejohtaja valtiovarainministeri Alexander Stubbilla oli oheisohjelmassa kaksi tutustumiskäyntiä: jalometallialan Kultakeskukseen ja sen perään Hämeenlinnan vankilaan.

Vankilan neljännen kerroksen osastolla Stubb istui kahvit keittäneen Kimmon sellissä pitkään juttelemassa ja tapasi muitakin vankeja. Päivärutiinien läpikäynnin jälkeen hänelle esiteltiin laitoksen toiveita.

– On ensimmäinen vierailu vankilassa. Erittäin mielenkiintoinen. Toki olen tavannut vankeinhoidon kanssa tekemissä olevia virkamiehiä aiemmin, Alexander Stubb kertoi vankilakäytävällä.

– Täytyy sanoa että oli kaikin puolin hieno ja koskettava vierailu. Haluaisi kuulla jokaisen tarinan. Kimmon tarina vaikutti mielenkiintoiselta ja mieltä ylentävältä, kaverilla oli asenne kohdallaan. Toivon mukaan takaisin työelämään muutaman kuukauden päästä.

Stubbin mukaan poliitikko ei voi käydä vankilassakaan lupailemassa asioita ja rahaa vaan oppimassa ja tutustumassa ihmisiin, jotta lopulta voi päätöksentekijänä tehdä oikeita johtopäätöksiä.

– Inhimillisestä näkökulmasta, poliitikon on helppo pöllähtää paikan päälle vankilaan, mutta täällä pitää kuunnella, oppia, pitää olla kohtaamisia. Sitä kautta ehkä pystyy tekemään fiksumpia päätöksiä, Stubb mietti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)