Stubb puolustaa sisäministerin maahanmuuttoavausta: "Yhteiskuntamme on liian jäykkä"

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kummastelee ilmapiiriä, jossa luovat ehdotukset heti tyrmätään.

  • LKS 20160116 Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb vieraili Tammisaaressa Kokoomuksen kiertueella 16. tammikuuta 2016 ja kommentoi puoluesihteerin vaihdosta. Puoluesihteerinä reilun vuoden työskennellyt Minna Arve ilmoitti siirtyvänsä Turun kauppakamarin toimitusjohtajaksi. LEHTIKUVA Martti Kainulainen

    Alexander Stubb.

    ()

Valtiovarainministerin ja kokoomuksen puheenjohtajan Alexander Stubbin (kok.) mielestä keinoja maahanmuuttajien työllistämiseksi on voitava avoimesti pohtia.

– Tässäkin asiassa pitää asettaa työ etusijalle. Myös maahanmuuttajat kannattaa saada työelämään mukaan mahdollisimman pian tässä maassa. Se on sekä maahanmuuttajan oma että Suomen talouden etu, Stubb kommentoi asiaa Verkkouutisille maakuntamatkallaan Lohjalla.

Stubb antaa tukensa sisäministeri Petteri Orpon (kok.) asiaan liittyvälle avaukselle tänään Helsingin Sanomissa. Orpo sanoi olevansa valmis poikkeuksellisiin toimiin, jopa lainmuutoksiin, jotta tänne tulleet maahanmuuttajat saataisiin nopeasti töihin.

– Meidän on myönnettävä itsellemme, että yhteiskuntamme on liian jäykkä, Stubb arvioi.

Stubbin mielestä jäykkyyksiä löytyy tällä hetkellä niin poliittisesta päätöksenteosta, lainsäädännön ja varsinkin perustuslain tulkinnoista kuin työmarkkinoiltakin.

Orpon avauksen ennätti ensimmäisenä tyrmätä toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola Ylen Ykkösaamussa. Avausta ovat kritisoineet myös SDP:n ja perussuomalaisten johto.

Stubb viestittää, että kokoomus on kyllä-puolue, joka haluaa löytää ratkaisuja. Hän kummastelee asenneilmapiiriä, jossa "jokaiseen luovaan ehdotukseen löydetään aina joku stop-kyltti ja tyrmätään suoralta kädeltä".

– Ei voi olla niin, että kun sisäministeri kamppailee Suomen suuren turvapaikkahaasteen edessä ja hakee tähän luovia ratkaisuja, heti sanotaan ei. Kyllä kannattaa selvittää ensin tarkemmin, Stubb hämmästelee.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.