Verkkouutiset

Kahdeksan maailman kymmenestä halutuimmasta yrityksestä olisi Suomessa laittomia

Toimialoja mullistaville yrityksille ei hevin anneta mahdollisuuksia toimia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen ryhmäpuhuja Sinuhe Wallinheimo totesi eduskunnassa tulevaisuusselonteon keskustelussa tiistaina, että ”kymmenestä maailman arvokkaimmasta listaamattomasta yhtiöstä kahdeksaa voi Suomessa pitää laittomana tai vähintäänkin niiden liiketoiminnan aloittamista juridisesti hyvin hankalana”.

– Tämä kertoo siitä, että lainsäädäntömme ei ole tarpeeksi ketterää uusille teknologisille ratkaisuille, Sinuhe Wallinheimo totesi.

Mistä on kysymys?

Verkkouutiset kertoi tilanteesta viimeksi joulukuussa 2015 tässä jutussaan. Teknologiakysymyksiin perehtynyt asianajaja Jaakko Lindgren oli arvioinut maailman kymmenen arvokkaimman listaamattoman yrityksen mahdollisuuksia Suomessa.

Kyseiset 10 yritystä olivat tuolloin Uber, Xiaomi, Airbnb, Palantir, Snapchat, Didi Kuaidi, SpaceX, Pinterest ja Dropbox. Useat niistä ovat disruptiivisia, kokonaisia toimialoja mullistavia yrityksiä.

Uber ja Didi Kuaidi ovat taksipalveluja, joiden kaltaista liiketoimintaa ei Suomessa ole katsottu hyvällä. Matkapuhelinvalmistaja Xiaomi ja Pinterest törmäävät tekijänoikeusongelmiin.

Airbnb:n vuokrahuoneistovälitys on ollut Suomessa tiukasti säädeltyä. Palantir ja Dropbox ovat vaikeuksissa datan keräämisen ja henkilötietolain näkökulmasta.

Maailman ehkä mielenkiintoisin ja kunnianhimoisin yritys on SpaceX, joka aikoo viedä ihmisen Marsiin ja on mukana listalla. Se lähettää avaruuteen raketteja. Suomessa tämä vaatisi valtavan ja kalliin lupaprosessin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)