Verkkouutiset

Sunnuntaisuomalainen: Vanhat starttiaseet saavat jäädä luvattomiksi

Ennen kesäkuuta 2011 hankitut starttipistoolit saavat jäädä luvattomiksi, kertoo Väli-Suomen median Sunnuntaisuomalainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ampuma-aselain muututtua starttipistooliin on vaadittu lupa, mutta vanhoja aseita ei aiota rekisteröidä.

– Olisi huomattavan työlästä yrittää saada jo olemassa olevia esineitä lupamenettelyn piiriin, ylitarkastaja Tarja Ranta Poliisihallituksesta sanoo.

Niinpä osa starttipistooleista on luvallisia ja osa tavallaan luvattomia, vaikka ne ovatkin laillisesti hankittu. Tämä voi aiheuttaa ongelmia, jos poliisi kiinnostuu aseesta. Omistajan voi olla vaikea todistaa, että hän on hankkinut aseen aikana, jolloin lupaa ei ole tarvittu.

Niin ikään starttipistoolien huoltaminen on hankalaa, kun asesepän pitäisi ottaa ylös hallussapitoluvan ja aseen numero.

– Starttipistooleja ei uskalleta huoltaa, kun ei tiedetä, onko ase luvaton vai ei, Asekauppiaiden liiton varapuheenjohtaja Timo Huikkala sanoo.

Suomessa on runsaasti starttipistooleja, joita ei ole rekisteröity mihinkään. Määrää on vaikea arvioida, mutta niitä on muun muassa metsästys-, koira- ja urheiluseuroilla ja -harrastajilla.

Starttipistooli on helppo muuntaa kotikonstein toimivaksi ampuma-aseeksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)