Verkkouutiset

”Poimitaan akateemisesti koulutetut pois vastaanottokeskuksista ja tarjotaan heille työluvat”

Vihreän vaikuttajan mielestä Suomen kannattaisi ottaa avosylin vastaan korkeakoulututkinnon suorittaneet pakolaiset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entinen vihreä kansanedustaja Osmo Soininvaara kirjoittaa Suomen Kuvalehdessä, että nykyisin käytettävissä olevin keinoin ei Suomeen tulleita pakolaisia pystytä kunnolla kotouttamaan ja ”lisää on tulossa”.

”Lehdissä haastatelluista pakolaisista monella on akateeminen loppututkinto. Näyte on varmaankin hyvin harhainen, mutta korkeasti koulutettuja siis joka tapauksessa on. He olisivat ehkä päässeet maahan yksinkertaisemminkin: työlupa suurlähetystöstä ja lentolippu Helsinkiin. Kanada ottaa avosylin vastaan kaikki korkeakoulututkinnon suorittaneet, ja niin kannattaisi Suomenkin tehdä”, Osmo Soininvaara toteaa.

”Eikö ainakin näitä akateemisesti koulutettuja kannattaisi poimia pois vastaanottokeskuksista ja tarjota heille mahdollisuutta vaihtaa turvapaikkahakemus työlupaan?”, hän kysyy.

Soininvaaran mukaan mitä mieltä Saddam Husseinista ollaankin, ”hän kuitenkin pyrki modernisoimaan maataan. Siksi Irakista tulevat ovat monia muita koulutetumpia”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)