Verkkouutiset

SS: Välinpitämättömyys ja kiire näkyvät onnettomuustilastoissa

Kiire, välinpitämätön asenne ja itsetuhoisuus tappavat liikenteessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perinteisesti onnettomuustilanteissa syytä on haettu esimerkiksi huonokuntoisista ajoneuvoista tai teiden kunnosta. Nykyään yhä useampi kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen johtanut kolari johtuu kuitenkin kuljettajan asenteesta ja toiminnasta.

Ensitietojen mukaan liikennekuolemat tulevat tänä vuonna lisääntymään viimevuotiseen verrattuna. Lisäksi loukkaantumisia sattuu pahimpina viikkoina päivittäin. Liikenneviraston mukaan viime vuonna liikenneonnettomuuksissa tapahtui yli 2700, joissa kuoli 190 ja loukkaantui lähes 3700 henkilöä.

Savon Sanomien selvitys perustuu Liikennevakuutuskeskuksen ja liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien uusimpaan aineistoon. Sen mukaan yhä useammin kuljettaja ajaa esimerkiksi tahallaan päin toista autoa tai ajaa piittaamatta muusta liikenteestä, säästä tai seurauksista.

Lehden tietojen mukaan kuolemaan johtaneet liikenneonnettomuudet ovat vähentyneet Suomessa viime vuosikymmeninä. Kehitys parempaan on kuitenkin jämähtänyt paikoilleen.

Asiantuntijat muistuttavat vanhoista, mutta tärkeistä opeista, jotka tuntuvat monilta unohtuneen. Näihin lukeutuvat ajon mukauttaminen säätilaan, turvaväli sekä havahtuminen siihen, että omalla käytöksellä saattaa aiheuttaa vaaraa itsensä lisäksi myös muille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)