Verkkouutiset

SS: Postia varastettu ennätysmäärä kesken jakelun

Kuluvana vuonna postia on varastettu jakelun aikana poikkeuksellisen paljon pääkaupunkiseudulla, kertoo Savon Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuluvana vuonna varkauksia on ollut yhteensä 37, joista Postin turvallisuuspäällikkö Heikki Hornin mukaan 90 prosenttia on pääkaupunkiseudulta.

Postin käyttämissä polkupyörälaukuissa ei ole tällä hetkellä lukkoja, mutta ne ovat tulossa.

– Olemme havainneet selkeän ilmiön postin varastamisessa tänä vuonna. Sen takia olemme ruvenneet suunnittelemaan polkupyöriin lukollisia laukkuja postille. Ne ovat tällä hetkellä testauksessa, Postin prosessijohtaja Sami Reponen kertoo lehdelle.

Jakelukärryissä puolestaan on lukot, mutta niistä postia on kuitenkin viety tämän vuoden aikana enemmän, yhteensä 19 kertaa, kun lukottomista polkupyörälaukuista on viety postia 18 kertaa. Vuonna 2014 koko maassa kärryistä varastettiin 11 lähetystä, pyöristä 24 lähetystä. Tänä vuonna jo elokuun alkuun mennessä viime vuoden luvut on ylitetty.

Posti on vastuussa, mikäli lähetys on kadonnut ennen sen luovuttamista vastaanottajalle. Posti ilmoittaa kaikista anastuksista postinsaajalle ja tekee rikosilmoituksen poliisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)