"Keskittyy raja-asioihin" - näin Venäjän media Niinistön Moskovan-vierailusta

Sputnikin mukaan presidenttien tapaamisessa puhutaan erityisesti rajat ylittävästä yhteistyöstä.

  • LKS 20140815 LKS 20130924 Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin (oik) Fortumin uuden voimalaitoksen avajaisissa Njaganissa Venäjällä 24. syyskuuta 2013. Laitos tuottaa sähköä maakaasusta. Pohjois-Uralilla ei ole juuri kuluttaja-asiakkaita, vaan sähkö menee teollisuudelle esimerkiksi Gazprom Neftin liuskeöljykentälle. ... Finnish President Sauli Niinisto and Russian President Vladimir Putin (R) met in Nyagan, Russia on September 24, 2013. Presidents had bilateral talks and they opened a new Fortum power plant. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Sauli Niinistö (vas.) ja Vladimir Putin syyskuussa 2013 Venäjän Njaganissa.

    ()

Venäjän Sputnikin tästä löytyvässä jutussa presidenttien Vladimir Putin ja Sauli Niinistö tapaamisesta kerrotaan siteeraten Kremlin lehdistöpalvelua.

Keskustelujen kohteeksi sanotaan "kahdenväliset suhteet, erityisesti rajat ylittävän yhteistyön asiat". Tämän jälkeen mainitaan kauppa ja talous sekä kulttuuriset ja humanitääriset alueet. Tämän lisäksi "presidentit keskustelevat myös ajankohtaisesta alueiden välisestä ja rajat ylittävästä yhteistyöstä".

Vierailun kerrotaan tapahtuvan Putinin kutsusta.

– Kahden presidentin odotetaan puhuvan polttavasta Euroopan pakolaisongelmasta sekä läntisistä Moskovan vastaisista pakotteista, Sputnik toteaa.

Viime viikolla Kreml kertoi vierailusta tällä tiedotteella.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.