Verkkouutiset

Palokuolematilanne on vuosikymmenen pahin

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK:n tietojen mukaan tulipaloissa on elokuun loppuun mennessä kuollut peräti 55 henkilöä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viime vuonna vastaavaan aikaan palokuolemia oli 31. Muutaman viime vuoden aikana palokuolemat ovat vähentyneet, mutta tämä vuosi on ollut synkkä. Tämänvuotista pahempi palokuolematilanne oli viimeksi vuonna 2009, jolloin elokuun loppuun mennessä tulipaloissa oli menehtynyt 64 henkilöä.

Valtaosa palokuolemista tapahtuu asunnoissa. Kuolemantapauksista on tapahtunut kerrostaloissa 17, omakotitaloissa 21 sekä rivi- ja muissa pientaloissa seitsemän.

SPEK muistuttaakin, että syyskauden alkaessa on hyvä päivittää koko perheen paloturvallisuustiedot, jotta esimerkiksi iltapäivät yksin kotosalla olevat lapset osaavat toimia oikein, jos tuli pääsee irti. Myös ikääntyneiden läheisten paloturvallisuusasiat kannattaa tarkistaa yhdessä heidän kanssaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)