Verkkouutiset

”Spartan raivo” – Kreikan tukipaketti johti erikoiseen nimivalintaan Suomessa

Kansanedustajan kaksivuotias ravurivarsa Spartan Fury sai nimensä kreikkalaisten puheista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Mika Lintilän (kesk.) kasvattama ja osaomistama Spartan Fury -ori syntyi huhtikuussa 2013.

– Silloin oli tehty tukipakettia. Mitä he uhosivat kunniasta, siitä se nimi tuli. Tytär mainitsi sellaisesta tv-sarjastakin, Mika Lintilä kertoo.

– Jää ainakin omaan mieleen, hän myhäilee nimen yhteyttä Kreikan-tukiin tarkoittaen.

Fury tosin suomentuu pikemminkin raivoksi tai kiihkoksi, mutta tausta oli tämä. Näinhän voi ajatella myös saavan jotain takaisinkin.

Mika Lintilä on hevosurheilun keskusjärjestön Suomen Hippoksen hallituksen puheenjohtaja. Hän on sittemmin myynyt kolme neljäsosaa Spartan Furysta Elvis Trotting Oy:lle.

Lintilä on mukana myös toholammilaisessa Talli Hopettajat -kimppatallissa. Viime syksynä ryhmä hankki siitosorinakin toimivan kaksinkertaisen Suur-Hollola -ajon voittajan Bob Hopen. Toinen ostos oli viisivuotias tamma Global Passion, joka tulee vuoden tauon jälkeen elämänsä toiseen starttiin ensi viikolla.

Soinin tulokas aloitti

Mika Lintilä muisteli tukipakettia Joensuussa meneillään olevissa Kuninkuusraveissa. Joensuussa on paikalla lukuisia ravihevosia harrastavia poliitikkoja.

Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) osakkuushevonen Citpress Li oli elämänsä ensi startissa muutama viikko sitten. Nelivuotias tamma sijoittui Jämsässä neljänneksi.

Soini omistaa kolmasosan myös ahkerasti kilpailevasta A. T. Vihtori -suomenhevosesta, jota sitäkin ”startitaan vaan”.

Erikseen Soini mainitsee kaksivuotiaan orivarsa Hongon Vihurin. Sen lahjoitti alkuvuodesta Perussuomalaiset r.p.:lle evl evp Seppo Alahonko.

Niin ikään kuninkuusraviyleisöstä löytyvä perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) näyttää sormilla omaksi hevostilanteekseen nollan.

– Se on hyvä tilanne, vaimokin tykkää. Meinasi mennä överiksi, pitkäaikainen hevosomistaja Juha Rehula naureskelee.

Hän kertoo saaneensa juuri soiton tuttavaltaan, jolta kesti vain minuutti kertoa että ”nyt olisi kuule aivan erinomainen tammavarsa”. ”Niin varmasti on”, Rehula sanoo vastanneensa.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykosken ja Elina Myllykosken kotona on neljä omaa hevosta. Radoille he kertovat tähtäävänsä viisivuotiaalla Sopranosilla ja nelivuotiaalla Tynellillä.

Eläinlääkärinä siviilissä toimivan kansanedustaja Markku Eestilän (kok.) osakkuushevonen Huivin Toivo lopetettiin Eestilän mukaan valitettavasti jalkavaivojen takia. Eestilä on periaatteessa avoin uudelle hevoshankinnalle ”jos sopiva tulee”.

– Mutta silloin siinä hevosessa pitää tykätä monesta asiasta, pitää olla psyyke kunnossa ja hyvän näköinen. Nämä ovat tunnekysymyksiäkin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)