Verkkouutiset

”Rahoille paras mahdollinen vastine” – asiantuntijat hyödyntäisivät yksityisen sote-sektorin tietotaitoa

Yksityisten yritysten tuloksia kannattaa hyödyntää terveydenhuollon kehittämisessä. Tätä mieltä on suurin osa terveyspolitiikan virkamiehistä ja muista alan asiantuntijoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jopa 83 prosenttia sote-asiantuntijoista kannatti näkemystä Aula Researchin toteuttamassa tutkimuksessa. Siinä selvitettiin sosiaali- ja terveydenhuollon vaikuttajien näkemyksiä terveydenhuollon kehittämisestä ja sote-uudistuksen toteuttamisesta. Tutkimukseen vastasi 173 sote-vaikuttajaa.

– Vain neljä prosenttia on jokseenkin eri mieltä. Täysin eri mieltä ei ole kukaan. Tulosten soisi näkyvän voimakkaasti myös päätöksenteossa, sanoo Lääkäripalveluyritykset ry:n toiminnanjohtaja Ismo Partanen tiedotteessa.

Partasen mukaan yksityisillä palveluntuottajilla on paljon tietotaitoa asiakaslähtöisyydestä sekä kilpailun myötä tehokkaasta mutta laadukkaasta palvelutuotannosta.

Yksityisten sektorin edustajien mielestä on sääli, että sote-uudistuksessa tätä yksityisen sektorin kapasiteettia ei haluttu ottaa täysimääräisesti käyttöön.

– Laadun mittaamista, kustannustietoisuutta ja palvelutuotantotapojen vertailua on vietävä eteenpäin, jotta rahoille saadaan paras mahdollinen vastine, toteaa Terveydenhuollon Palveluntuottajat ry:n puheenjohtaja. Antti Ylikorkala.

Tutkimuksen toteutti Aula Research huhti-toukokuussa Terveyspalvelualan Liiton, Lääkäripalveluyritykset ry:n ja Terveydenhuollon palveluntuottajien toimeksiannosta. Tutkimuksen kohderyhmän muodostivat keskeisimmät poliittiset vaikuttajat, virkamiehet terveyspolitiikan sektorin ministeriöistä ja virastoista, sairaanhoitopiirien johto ja muut mielipidevaikuttajat, kuten yliopistojen ja tutkimuslaitosten edustajat ja järjestökenttä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)