Verkkouutiset

Joka toinen uskoo sote-ratkaisun heikentävän palveluiden saavutettavuutta

Kansalaisista reilu neljännes (29 %) on tyytyväinen hallituksen ja opposition maaliskuiseen sopimukseen sosiaali- ja terveyspalveluista eli ns. sote-ratkaisusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tyytymättömiä (21 %) löytyy vähemmän kuin tyytyväisiä. Noin neljännes (25 %) ilmoittaa, että ei ole tässä vaiheessa sen enempää tyytyväinen kuin tyytymätön, kertoo Kunnallisalan kehittämissäätiön TNS Gallupilla teettämä mielipidetutkimus.

Ratkaisu tyydyttää etenkin päähallituspuolueiden kannattajia. Kokoomuksen kannattajista enemmistö (58 %) on tyytyväinen ja SDP:n kannattajista enemmän kuin kaksi viidestä (44 %).

Perussuomalaisten (32 %) ja vasemmistoliiton (36 %) kannattajien parista löytyy eniten tyytymättömiä. Keskustan kannattajista reilu kolmannes (35 %) on tyytyväinen ja vain kuudesosa (15 %) tyytymätön.

Vastaajilta kysyttiin myös, miten he uskovat palveluiden muuttuvan sote-uudistuksen toteutuessa.

Joka toinen (50 %) uskoo sote-ratkaisun seurauksena palveluiden saavutettavuuden heikkenevän. Vastaajista 39 prosenttia ennakoi myös tarjolla olevien palveluiden määrässä tapahtuvan heikennyksiä.

Enemmistö kaikissa väestöryhmissä tukee ehdotusta, jonka mukaan valtio ohjaa varat suoraan sote-alueille.

Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla huhtikuussa 2014. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1.202. Vastaajat edustavat maamme 18 – 75 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuunottamatta. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)