Verkkouutiset

Makeisveron korotuksesta luopuminen virhe – ”yhtä vaarallista kuin tupakka ja alkoholi”

Sosiaali- ja terveysalan kattojärjestö SOSTE:n mielestä hallitus on muutaman kuukauden sisällä tehnyt kaksi terveyden näkökulmasta tärkeää päätöstä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Ensin siirrettiin alkoholilain kokonaisuudistus yli vaalien ja nyt luovuttiin jo sovitusta makeisveron korotuksesta. Päätökset eivät ole olleet viisaita väestön terveyden näkökulmasta, SOSTE sanoo.

Järjestön mukaan alkoholilain kokonaisuudistus olisi ollut osa toimia, joilla kurotaan umpeen väestöryhmien välisiä terveyseroja. Alkoholi on myös merkittävin yksittäinen suomalaisten työuria lyhentävä tekijä.

Makeisvero puolestaan on SOSTE:n mielestä tehokas ja toimiva ohjauskeino, joka kohdistuu ravintoarvoltaan olemattomiin ja normaalin ravitsemuksen kannalta tarpeettomiin tuotteisiin, joita erityisesti lapset ja nuoret kuluttavat.

– Yhdysvaltalaisten asiantuntijoiden mukaan sokeri aiheuttaa riippuvuutta ja on yhtä vahingollista kuin tupakka ja alkoholi, sanoo erityisasiantuntija Kaarina Tamminiemi SOSTE;sta.

Suomen sosiaali ja terveys ry on valtakunnallinen kattojärjestö, johon kuuluu yli 250 sosiaali- ja terveysalan järjestöä ja yhteisöä.

Lue myös: Makeisvero ei nouse – olisi lisännyt negatiivisia vaikutuksia yrityksiin

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)