Verkkouutiset

Saitko muumimukin lahjaksi ja luontaistuotteen ilmaiseksi? Luitko sopimusehdot?

Euroopan kuluttajakeskus muistuttaa jälleen kuluttajia, että tilaus- ja sopimusehdot pitää lukea ennen tilauksen tekemistä verkossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useat kuluttajat ovat tilanneet verkosta melatoniinivalmistetta, jonka toimituskuluiksi ilmoitetaan yksi euro ja nopeimmille tilaajille luvataan lahjaksi Arabian muumimuki. Kuluttajalle luvataan myös kahden kuukauden melatoniinit veloituksetta ja 14 päivän peruutusoikeus.

– Tässä kohtaa moni luulee, että itse tuote on ilmainen eikä tilaaminen sido mihinkään. Virolaisyrityksen tilaussivulla ja tilaus- ja toimitusehdoissa kuitenkin mainitaan, että koko tilauksen kesto on yhteensä yhdeksän kuukautta ja kokonaishinta 180,90 euroa, varoittaa Euroopan kuluttajakeskus.

Lahjaksi luvatun muumimukin saa vasta, kun kuluttaja on maksanut tuotteista lähetettävän laskun kokonaisuudessaan. Mukia täytyy myös pyytää erikseen. Myös tämä selviää tilaus- ja sopimusehdoista.

Jos et tarkoittanut tehdä tilausta tai teit tilauksen vain saadaksesi muumimukin, tilaus on syytä perua. Tilauksen voi perua 14 vuorokauden sisällä tuotteen toimituksesta.

– Lähetä suomenkielinen tilauksen peruutusviesti osoitteeseen [email protected]. Kirjallisen peruutusilmoituksen tehtyäsi sinulla on 14 vuorokautta aikaa palauttaa tavara. Huomaathan, että tuotetta ei saa avata tai ryhtyä käyttämään. Sitä voi tutkia samaan tapaan kuin kaupan hyllyllä olevaa tuotetta. Jos peruutat ja palautat tavaran, muista ottaa postin kuitti palautuksesta. Säästä myös kirjallinen peruutusilmoituksesi, Euroopan kuluttajakeskus neuvoo.

Euroopan kuluttajakeskus on alkaneen vuoden aikana saanut erilaisia tilausansoja koskevia valituksia 142 kappaletta. Määrä on 37 prosenttia kaikista ulkomaisia toimijoita koskevista valituksista.

– Ole siis tarkkana ilmaistarjousten kanssa ja luet aina tilaus- ja sopimusehdot, Euroopan kuluttajakeskus kehottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)