Verkkouutiset

Timo Soini Wall Street Journalille: Ei ole viisasta ampua puuta, orava voi pudota päähäsi

Amerikkalaislehti haastatteli Suomen ulkoministeriä Donald Trumpista, Brexitistä ja populismista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Wall Street Journalin kysymys-vastaus -haastattelussa perussuomalaisjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini sanoi olevansa vakuuttunut, että USA:n presidenttinä Donald Trump palaa business-as-usual -asenteeseen Euroopan unionia, vapaakauppa ja Natoa kohtaan.

Soinin mukaan Trumpin valtaantulon jälkeen ”siitä tulee enemmän tavallista tavaraa”.

– Luulen että puolustusmenot Nato-maissa kasvavat. He ovat itse asiassa sopineet kahden prosentin kulutuksesta ja on monia maita, jotka eivät toimita sitä. En usko että Nato pienenee tai vetäytyy Euroopasta tai mitään sen kaltaista, Timo Soini sanoo.

Hänen mukaansa Suomi hoitaa puolustuksensa asevelvollisarmeijalla ja ”jos tarvitsemme lisää, esimerkiksi aseita, niin sitten ostamme niitä”.

– Mutta turvallisuutemme on riippuvainen pääasiassa viisaasta ulko- ja turvallisuuspolitiikasta kaikenlaisten sotilaallisten konfliktien välttämiseksi. Mutta jos joku sattuisi hyökkäämään, taistelemme aivan helvetisti.

WSJ kysyy ”onko tämä Euroopan unionin loppu, kuten herra Trump ennustaa, ja lähtevätkö muut maat”.

– En spekuloi tuolla asialla. Elämä on opettanut minulle läksyn: ei ole aina kovin viisasta ampua puuta, sieltä voi pudota orava päähäsi, Soini vastaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)